Styrker laget for å bygge kulturer for vekst og konkurransekraft
Nye og Kloke Hoder ansetter Julie Langaard Solberg for å bistå kundene med kompetanse-, kultur- og organisasjonsutvikling. — Etter lang tid alene på hjemmekontor er behovet større en noen gang for å bygge kulturer som ønsker å få til noe sammen, sier Julie Langaard Solberg, rådgiver i Nye og Kloke Hoder.
I disse dager etterspør kunden bistand til å navigere og tilrettelegge den nye arbeidshverdagen. Mange ønsker å kombinere løsninger som er attraktive og fleksible for talentene og samtidig ivareta riktig grad av produktivitet, innovasjon, vekst og konkurransekraft.
— Etter en tid på hjemmekontor, må selskapene nå gjøre en innsats for å bygge gode og oppdaterte bedriftskulturer som holder sammen over tid. Alt for mange arbeidstakere opplever at de har mistet «familien» sin, tilhørighet og lojalitet til arbeidsplassen. Vi er derfor veldig glade for å ansette Julie Langaard Solberg. Hun har erfaring som konsulent i Sopra Steria og gründer, og brenner for å bistå bedrifter til å gjøre den innsatsen som nå kreves, sier Camilla Lindemann, daglig leder i Nye og Kloke Hoder.
Veien til god bedriftskultur
For å lykkes med en sterk kultur internt handler det om å ivareta den enkelte medarbeider og gruppen som helhet. Det blir viktig å etablere faglige og sosiale møteplasser som fungerer både fysisk og digitalt. Kompetansetilfanget og -delingen på tvers av avdelinger, organisasjonsnivåer og prosjekter må settes i et nytt system. I tillegg må bedriftene øve på å skape den kulturen som er ønskelig, enten det innebærer å motivere til innovasjon, endring, resultat eller prestasjon. Kulturutvikling handler om å få større grupper til å trekke i samme retning.
— Fordi mange har kjent på et vakuum den siste tiden, er det viktig å ta kulturarbeidet på alvor. I Nye og Kloke Hoder finner vi ny kompetanse og får folk til å jobbe bedre sammen på nye måter. Kundene våre er innovative virksomheter som har ambisjoner for selskapet sitt. Det er derfor veldig spennende å få være med å utvikle disse selskapene videre og fokusere på hvordan medarbeiderne deres skal ha ekstra lyst til å gjøre en forskjell for akkurat deres bedrift, sier Julie.
Verktøy tilpasset bedriften
Fordelen med kulturarbeid internt er at det hverken trenger å være så komplisert eller tidkrevende. Verktøyene må tilpasses virksomhetens situasjon der den er nå.
— Det viktigste er at bedriften sørger for at medarbeidere skaper nye løsninger i felleskap. Ansatte må tas med på råd, og deres erfaringer og behov må inn når nye kart skal tegnes. Nye og Kloke Hoder har testet ut større og mindre verktøy for interne prosesser, med alt fra såkalte hacks som innebærer 2-timers problemløsnings-møter, hackathon over en uke, og internprosesser med varighet på 3 måneder og mer. Det viktigste er at bedriftene nå tar grep, og det trenger ikke være så vanskelig, sier Julie.
Julie Langaard Solberg har erfaring med prosjektledelse, endringsledelse og organisasjonsutvikling fra Sopra Steria. Hun har gründet The Art Collective, et kreativt fellesskap som løfter kreativ praksis. Julie har en master i ledelse og organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI.